Karaburun; dantel gibi işlenmiş, irili ufaklı birbirinden bakir koylara sahip. Karaburun’un yolları virajlı ama bu sizi korkutmasın, inanın her viraj eşsiz bir manzara demek. Yolun bir tarafında mavinin elli tonunu diğer tarafında yeşilin elli tonunu göreceksiniz, anlayacağınız Karaburun’un yolları bile keyifli! Yarımadanın batısı sakinlik arayanları doğusu ise hizmet bekleyenleri cezbediyor. Listemizde mutlaka sizi de cezbedecek bir plaj bulacaksınız. Derin maviliklere dalmadan Karaburun’dan ayrılmayın. Karaburun deniz seferi başlıyor…
İncirlikoy

Kaynak: tripadvisor
Türkiye’nin en iyi on mavi plajı arasında yer alan İncirlikoy’da deniz gözlüğü takmadan bile 10-15 metre altında bulunan rengarenk balıkları izleyebilirsiniz. Bu küçük, sevimli koy sadece 30 metre uzunluğunda. Denize girebileceğiniz alan çok büyük olmadığı için hafta içi giderseniz daha keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Burası o kadar temiz ve el değmemiş ki foklar ve yunuslar bile buraya uğramadan duramıyor. Temiz kumsalının dışında çim alanı ile birlikte İncirlikoy, Karaburun’un en güzel halk plajlarından biri olarak öne çıkıyor. Ziyaretçiler için kafeterya, duş, soyunma kabini, tuvalet, şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da bulunuyor.
İncirlikoy; çocuklar, aileler ve gençler için uygundur.
Konum için tıkla!
Bodrum Koyu

Şehir merkezinden 105 km mesafedeki Bodrum Koyu, mavi bayraklı bir halk plajı. Sezonun yoğun olduğu dönemlerde hayli kalabalık oluyor ama okullar da kapandığına göre burayı tercih edebilirsiniz. Karaburun’un en çok tercih edilen plajlarından olan Bodrum Koyu’nun denizi buz gibi ve tertemiz, plajı ise çakıllı. Belediye ücretsiz şemsiye imkanı sunmakta. Sahil boyundaki sıra sıra işletmeler bulunuyor ama ben Paşa Cafe & Bar’ı tavsiye etmek istiyorum. Karaburun’a gerilip macera aramak istemiyorsanız burası size göre. Gündüz plaj keyfi yapıp, akşam yemek yiyip, gece de kaliteli müzik dinleyip buradan cebinizi yormadan ayrılabilirsiniz. Bodrum Koyu; aileler, çocuklar ve gençler için uygun.
Konum için tıkla!
Mimoza Koyu

Kaynak: Foursquare
Yukarı Bodrum Koyu olarak da bilinen Mimoza Koyu; Karaburun’da işletme olan nadir koylardan biri. Bodrum Koyu’nun hemen yanında bulunan mavi ve yeşilin her tonunu görebileceğiniz Mimoza Koyu’nda Mum Beach ve Mares isimli iki işletme hizmet vermekte. Yukarıdaki fotoğrafta görülen iskele Mum Bar’a ait ve iskeledeki minderlerde oturmak da bir o kadar keyifli. Tabi bu keyif için erken gelip yer kapmanız gerekiyor. Mimoza Koyu dalgasız ve rüzgarsız olması ile ünlü. Plaj çakıl taşlı ama suyu berrak ve serin. Aman deniz kestanelerine dikkat! Sahildeki tesisler yeme-içme ve diğer ihtiyaçlarınızı hayli hayli karşılayacaktır. Mimoza Koyu; aileler, çocuklar ve gençler için uygun.
Konum için tıkla!
Kuyucak Koyu

Kaynak: Pinterst
Karaburun’un mavi bayraklı plajlardan birisi de Kuyucak Koyu. İskele’ye komşu olan bu koy diğer plajlara nazaran daha tenha ama berraklık açışından diğerlerinden hiç aşağı kalır bir tarafı yok. Koyda yöreye has kefal balığı yakalamak adına geleneksel bir yöntem olan dalyan balıkçılığı yapılmakta. Kuyucak Koyu; aileler, çocuklar ve gençler için uygun.
Konum için tıkla!
Dolungaz Koyu

Kaynak: allevents.in
Dolungaz aslında organize bir kamp alanı ve kapçıların uğrak rotası konumunda. Burada kamp kurabilir ya da prefabrik yapılarda kalabilirsiniz. Giriş ücreti alınmakta. Koyun daha girişinde sizi harika bir deniz manzarası karşılıyor. Yan taraftaki patikadan denize ulaşmak mümkün ama macera seviyorsanız. Gölge alan yok, tuvalet yok, tesis yok, etrafı kayalık, plajı kötü ama deniz tertemiz, serin. Çocuklar için hiç uygun değil.
Konum için tıkla!
Ardıç Plajı

Karaburun merkeze yaklaşık 10 km. uzaklıkta bulunan Ardıç Plajı Karaburun’un en geniş halk plajlarından dolayısıyla insanlarla iç içe olmadan rahat rahat oturmanız mümkün. Plaja giriş için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz ve belediyelere ait şemsiyeleri ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Denizde bir duba bulunmakta, bol bol atlayabilir tenhaysa güneşlenebilirsiniz. Plaj kısmında ücretsiz olarak yararlanabileceğiniz basketbol sahası; sahilin arkasında otopark ve çocuklar için park da bulunmakta. Ücret ödeyerek deniz bisikleti, muz, jet ski, yelkenli ve tekne hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz. Kumsalı ise ince kumdan. Denizi masmavi, temiz ve yavaş yavaş derinleşiyor.
Ardıç; halk plajı ve beach club olmak üzere ikiye ayrılıyor. Ücret ödeyerek girebileceğiniz Duma Beach’te daha konforlu zaman geçirebilrsiniz. Aileler, çocuklar ve gençler için uygun.
Konum için tıkla!
Kaynarpınar

Sessiz, sakin, huzur dolu küçük bir sahil kasabası olan Kaynarpınar doğal güzellikleri ve misafirperverliği ile biliniyor. Aslında çok da bilinmeyen, keşfedilmemiş bir yer. Bir kahvesi, bir bakkalı, bir meyhanesi olan, kapitalizmin ele geçiremeyeceği kadar saf olan yerlerden. Kafa rahatlatmak, huzuru anlamak için bu Ege kasabasına uğramalısınız.
İzmir’den 90 km. uzaklıkta olan Kaynarpınar Mahallesinin merkezindeki balıkçı barınağının çevresinde denize girenler oluyor ama siz barınağın solundaki tepenin ardındaki bakır bir koyu tercih edebilirsiniz. Burada herhangi bir işletme yok, zemin çakıllı. Kayalara dikkat! Çocuklar için pek uygun değil.
Konum için tıkla!
Boyabağı Koyu

Kaynak: Foursquare
Ulaşım zor olduğundan az bilinen ve bakir kalan Boyabağı Koyu, Kösedere Köyü’nün plajı. Koy turkuaz rengiyle insanı ilk görüşte kendine aşık ediyor. Buranın tek kötü yanı ise plajını yok denecek kadar küçük ve taşlık olması. Direk deniz başlıyor fakat hemen derinleşmiyor. Sahilde oturacak yer olmadığı için burada bulunan iki kafeden birinde oturmanız gerekiyor. Fiyatları ise çok uygun. Aileler, çocuklar ve gençler için uygun.
Konum için tıkla!

Kaynak: Foursquare
Manal Koyu’nun hemen girişinde köfte ekmek yiyip bira içebileceğiniz küçük salaş bir büfe bulunuyor. Fiyatlar ise çok uygun. Büfenin yanındaki çimlik alanda bulunan minderleri ve şemsiyeleri uygun fiyata kiralayabiliyorsunuz ayrıca duş ve kabin bulunuyor. Manal’ın plajı daracık ve çakıllı; denizi ise dümdüz, sığ, sıcak.
Aileler, çocuklar ve gençler için uygun.
Konum için tıkla!
Saklıkoy

Saklıkoy aslında kamp alanı ama siz günübirlik de gelip tesisten faydalanabilirsiniz. Burası yeşil ile mavinin buluştuğu tam bir cennet. Ağaçların altına çadırınızı kurup, çadırdan çıkıp denize girebilir, salaş restoranda iskeleden tutulmuş balık ve ahtapotu afiyetle yiyebilirsiniz. Doğa harikası muhteşem yeri kampçılar ve bisikletçiler rotanıza mutlaka ekleyin. Titiz arkadaşlarım, işletme biraz salaş sonra demedi demeyin. İskelede yemeğinizi yedikten sonra cumburlop denize kendinizi atabilirsiniz. Denizi tertemiz ve berrak. Denizin sıcaklığı da o kadar soğuk olmuyor. Aileler, çocuklar ve gençler için uygun.
Konum için tıkla!
Karaburun’da denize girebileceğiniz diğer plajları ise; Yıldızkent, Yeniliman, Kümbükü, Eşendere, Sahipaltı, Büyükkent, İğdealtı, Akçakilise. Sizler tarafından keşfedilmeyi bekliyor…
Kaynak: www.otuzbeslik.com